Bahçe Market Bloğu

  • Şubat 15, 2024 Bitki

    Para ağacı anavatanı olan Güney Afrika’nın KwaZulu-Natal, Doğu Cape, Transvaal eyaletlerinde ve Mozambik’te yaban hayatı içerisinde bölgeye özgü bir tür olarak yer alıyor.

    Para Ağacı, Para Ağacı Bitkisi
  • Şubat 13, 2024 Bitki

    Yaklaşık 107 cins ve 3.700 tür içeren yılanyastığıgiller (Araceae) ailesinden olan Patos sarmaşığının Latince ismi Scindapsus pictus olarak biliniyor

    Patos Sarmaşığı, Salon Bitkileri
  • Şubat 09, 2024 Tohum

    Çim belki de bir bahçeyi güzelleştiren en önemli faktörlerden birisidir. Herkes bahçesinin yemyeşil çimlerle kaplı olması gerekir. Eğer bahçenizde çim yoksa onu istediğiniz kadar birbirinden güzel bitkilerle süsleyin yine de eksik görünecektir. Aynı zamanda çimin bahçeye birçok faydası bulunmaktadır.

    Çİm Tohumu, Tohum
  • Şubat 08, 2024 Bitki

    Anayurdu Güney Asya ve Güneydoğu Asya olan Benjamin bitkisi, bu bölge dışında Avustralya kıtasında da doğal olarak yayılım gösteriyor. Kökeni Moraceae (Dutgiller) ailesine dayanan Benjamin bitkisi; Ficus benjamina, ağlayan incir, Benjamin incir, Ficus ağacı, Benjamin kauçuğu veya sadece Ficus olarak isimlendiriliyor.

    salon-bitkileri
  • Şubat 07, 2024 Bitki

    Starliçe bitkisi, Güney Afrika’ya özgü bir tropikal bitki olmakla beraber aynı zamanda Mozambik, Botsvana ve Zimbabve’de de doğal olarak yetişiyor. 1770'te Avrupa'ya fuarlar aracılığıyla tanıtımı yapılan bu tür daha sonra dünyanın diğer bölgelerine de yayılım gösterdi. İhtişamlı çiçekleri ve uzun, zarif yaprakları ile dikkat çeken Starliçe bitkisi ülkemizde ‘’cennet kuşu çiçeği’’ veya ‘’turna gagası’’ olarak da biliniyor. Muz ağacı ile benzer yaprak görünümüne sahip Starliçe yaprakları bitki severler tarafından sıkça Muz ağacı yapraklarıyla karıştırılabiliyor.

     

    starliçe
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.