Bambu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? - Bambu Çiçeği Nasıl Bakılır?
Ana yurdu Orta Afrika Cumhuriyeti olarak bilinen bambu çiçeği bitkisi zambakgiller çiçekli bitki familyasının çatısı altında yer alıyor. Hindistan Cumhuriyeti ve Uzakdoğu ülkelerinde doğal şekilde yayılım gösteren bambu çiçeği, günümüzde dünyanın dört bir yanında çokça yetiştiriliyor. İdeal büyüme seviyesine eriştiği takdirde 1 metreye kadar boylanabilen bambu çiçeği bitkisi dört mevsim süresince yeşil halde kalabiliyor. Kadim Doğu uygarlıklarında bereket ve bolluğun simgesi olarak gösterilen bambu çiçeği, bakımının çok fazla zahmet gerektirmemesi sebebiyle bitki yetiştirmeye yeni başlayan doğa aşıkları tarafından sıkça tercih ediliyor. Güzel görünümüyle konumlandırıldığı ortamların estetik seviyesini bir üst noktaya taşıyan bambu çiçeği bitkisini evlerinde veya işyerlerinde bizzat yetiştirmek isteyen bitki severler, hazırladığımız mini bitki bakım rehberinde yer alan bilgileri öğrenmeleri ve uygulamaları sayesinde uzun vadede başarılı olabiliyorlar.
Bambu Çiçeği Toprağı Nasıl Olmalıdır?
Organik madde bakımından zengin, besleyici topraklara dikildiğinde kendisini rahat hisseden bambu çiçeği bitkisini yerleştireceğiniz toprağın bitkisinin sıhhatli bir gelişim süreci yaşaması adına iyi biçimde drene edilmesi gerekiyor. Haddinden fazla miktarda su ile buluşturulduğunda veya çamur kıvamındaki toprak içinde uzun süre bekletildiğinde kök kısımlarından başlamak üzere hızla çürüyebilen bambu çiçeği bitkisini koyacağınız saksının mutlak suretle alt kısımlarında ihtiyaç fazlası sulama suyunun çıkışına olanak tanıyan drenaj delikleri barındırması tavsiye ediliyor. Kimi amatör bahçıvanların bambu çiçeği bitkisinin toprağını daha süzek hâle getirmek için perlit, cocopeat, vermikülit, pomza taşı ve çakıl taşı gibi malzemelerden yararlandığı görülüyor.
Bambu Çiçeği Güneş Işığını Sever Mi?
Maksimum gelişim seviyesine ulaşabilmesi adına filtrelenmiş formdaki güneş ışığından bolca faydalanması gereken bambu çiçeğini tüm gün güneşlenebileceği yarı gölgelik noktalara yerleştirmeniz öneriliyor. Yeterli miktarda güneş ışığı alamadığı takdirde büyüme süreci sekteye uğrayan bambu çiçeği bitkisi, verimli şekilde güneşlendiği zamanlarda hızla büyüyor. Bünyesine doğrudan nüfuz edecek kavurucu nitelikteki öğle güneşine karşı direnmekte zorluk çeken bambu çiçeğinin sağlığını korumak adına bitki severlerin bu güzel bitkiyi terasların veya balkonların köşe kısımlarına ya da pencere pervazlarına koydukları biliniyor.
Bambu Çiçeği Nasıl Sulanır?
Talep ettiği su miktarı mevsimlere göre farklılık arz eden bambu çiçeği bitkisini sıcak geçen yaz aylarında bol su ile sık sık sulamanız tavsiye edilirken, soğuk kış günlerinde toprağının kurumasına izin vermeyecek kadar su ile buluşturmanız yeterli oluyor. Sulama suyunun ısısı ve asidik değeriyle ilgili de çeşitli hassasiyetleri bulunan bambu çiçeği bitkisinin sulama suyunun oda sıcaklığında ve yumuşak pH seviyesinde olması bitkinin strese girmemesi adına büyük önem taşıyor. Aşırı sulama işlemine tabi tutulduğu takdirde kısa sürede çürüme problemi yaşayan bambu çiçeği bitkisini sularken belirli bir sulama rutinini takip etmeniz büyük fayda sağlıyor.
Bambu Çiçeği Bakımında Gübreleme Nasıl Olmalıdır?
Tam anlamıyla gürleşip güçlenmesi için dışarıdan ekstra gıda ile takviye edilmesi tavsiye edilen bambu çiçeği bitkisini gübrelerken yetiştiricilerin çoğunlukla yavaş salınımlı sıvı bitki besini tercih ettikleri görülüyor. Bambu çiçeği bitkisinin gelişim sürecinin zirvede seyrettiği ilkbahar ve yaz aylarında yoğun şekilde gübrelenmesi yararlı olurken, büyüme döneminin durduğu kış aylarında beslenmesi gerekmiyor. Bitki severler bambu çiçeği bitkisi dahil olmak üzere tüm bitki çeşitleri için ihtiyaç duydukları katı ve sıvı bitki besinlerine bahçe market mağazalarında kolayca ulaşabiliyor.
Etiketler: Bambu Bakımı, Bambu Çiçeği Bakımı, Bambu Çiçeği Nasıl Bakılır
Ekim 24, 2024
Listeye dön