Paşa, Peygamber Kılıcı Çiçeği Bitkisi Bakımı ve Özellikleri
Bitki türleri arasında dayanıklılığıyla adından söz ettiren paşa kılıcı bitkisi zorlu yaşam koşullarında hayatta kalma becerisiyle kaktüs ve sukulent cinsleriyle beraber dirençli bitkiler arasında üst sıralarda yer alıyor. Özellikle konumlandırıldığı kapalı mekânların havasını tazelemesiyle bilinen paşa kılıcı bitkisi, bitki yetiştiriciliğine yeni başlayan amatör bahçıvanlar için ideal bir tercih olarak gösteriliyor. Ana yurdu Afrika kıtası olan paşa kılıcı bitkisinin Nijerya Federal Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti topraklarında doğal olarak yayılış gösterdiği biliniyor. Taksonomi bilimi bakımından kuşkonmazgiller bitki familyası altında yer alan paşa kılıcı bitkisi halk arasında kaynana dili, peygamber kılıcı çiçeği, kılıç çiçeği, altın kuş kafesi ve iyi şanslar çiçeği biçiminde de adlandırılıyor. Paşa kılıcı bitkisini evlerinde veya işyerlerinde yetiştirmek isteyen bitkiseverlere yönelik hazırladığımız temel bitki bakım kılavuzunda yer alan bilgileri öğrenmeleri ve uygulamaları uzun vadede başarılı sonuçlar elde etmelerine imkân veriyor.
Paşa Kılıcı Çiçeği Toprağı Nasıl Olmalıdır?
Yetiştirme toprağı hususunda seçici bir tavır sergilemeyen paşa kılıcı bitkisi hemen hemen her toprak türünde hayatını sürdürebiliyor. Maksimum randımana ulaşabilmesi adına humus yoğunluğu yüksek, doğal yapılı topraklara dikilmesi tavsiye edilen peygamber bitkisinin toprağını iyi derecede drene etmeniz, sağlıklı bir biçimde büyümesi için büyük önem taşıyor. Kimi doğa aşıklarının paşa kılıcı toprağını daha süzek hale getirebilmek için perlit, cocopeat, pomza taşı, çakıl taşı ve vermikülit gibi malzemelerden yararlandığı görülüyor. Bitki toprağınızın nem dengesini sağlamak adına en büyük yardımcınız; alt kısımlarında ihtiyaç fazlası sulama suyunun çıkışına müsaade eden drenaj delikleri bulunan modern saksılar oluyor. Bitki yetiştirirken ihtiyaç duyduğunuz hazır toprak karışımları ve saksılar https://www.bahcemarket.com/ web adresinde sizleri bekliyor.
Peygamber Kılıcı Çiçeği Güneş Işığını Sever Mi?
Tam teşekküllü bir gelişim süreci geçirmesi adına filtrelenmiş formdaki güneş ışığından bolca faydalanması gereken peygamber kılıcı çiçeğinin gün içerisinde güneş ile kolayca buluşabileceği yarı gölgelik alanlara konumlandırmanız doğru bir seçim oluyor. Bünyesine doğrudan nüfuz eden, kavurucu nitelikteki öğle güneşine karşı direnç göstermekte zorlanan paşa kılıcı çiçeği yetiştirirken bitkiseverlerin genellikle paşa kılıcı saksılarını terasların veya balkonların köşe kısımlarına ya da pencere pervazlarına yerleştirdikleri görülüyor.
Paşa Kılıcı Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır?
Tıpkı kaktüs ve sukulent türleri gibi suyu, yapraklarında depolama ve daha sonra tüketme özelliği bulunan peygamber kılıcı bitkisi, susuzluk gibi çetin doğa koşullarına karşı olan direnci ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Talep ettiği su miktarı ve sulama sıklığı mevsimlere göre farklılık gösteren paşa kılıcını, toprağını tamamen kurutmadan su ile buluşturmanız tavsiye ediliyor. Sulama esnasında kullanılacak suyun ısısı ve asidik değeri ile ilgili de çeşitli hassasiyetleri bulunan paşa kılıcı bitkisini sulamadan evvel kullanacak olduğunuz sulama suyunun oda sıcaklığında seyrettiğinden ve yumuşak pH seviyesinde olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde paşa kılıcı bitkisi strese giriyor ve gelişim süreci sekteye uğruyor.
Peygamber Kılıcı Bitkisi Nasıl Gübrelenmelidir?
Optimum biçimde büyümesi için dışarıdan ekstra gıda ile takviye edilmesi gereken paşa kılıcı bitkisini gübrelerken bitkiseverlerin genellikle yavaş salınımlı sıvı bitki besini tercih ettikleri gözlemleniyor. Peygamber kılıcı gelişim sürecinin zirve yaptığı dönem olan ilkbahar mevsiminde ayda en az 1 kez yoğun şekilde gübrelemeniz tavsiye edilirken, büyüme döneminin yavaş seyrettiği kış mevsiminde gübre ile buluşturmanız gerekmiyor. Bitkinizi beslemek adına ihtiyaç duyduğunuz her türlü kaliteli gübre çeşidi https://www.bahcemarket.com/ web adresinden kolayca sipariş edilebiliyor.
Etiketler: Paşa Kılıcı Çiçeği Bakımı, Peygamber Kılcı Çiçeği Bakımı
Ekim 10, 2024
Listeye dön