Para Ağacı İle Evlerinizin Bolluk Ve Bereket Enerjisini Arttırın!

Para Ağacı İle Evlerinizin Bolluk Bereken Enerjisini Arttırın!

Ev veya ofislerinizin havasını değiştirmek istiyor ama karar veremiyor musunuz? Öyleyse yaşam alanlarınızın şans ve bolluk getiren üyesi para ağacı ile tanışın. Halk arasında bereket bitkisi, şans çiçeği, refah çiçeği olarak da bilinen para ağacı, Orta ve Güney Amerika’ya özgü bir türdür. Bakımı oldukça kolay olan para ağacı ‘pachira’ havayı temizleme özelliğiyle de en çok tercih edilen salon bitkisi türlerinin başında geliyor.

PARA AĞACI (PACHİRA BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Para ağacı saksıda yetişen bir türdür. Bakımı ise oldukça kolaydır. Bakım esnasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlardan bir tanesi ise bitkinin bulunduğu ortamın sıcaklığıdır. Sıcaklığın 15-18 derece olduğu ortamlarda iyi gelişim gösterir. Güneş çok seviyor olsa da direkt güneş ışığı alan yerlerde konumlandırılmamalıdır. Soğuk havalarda ise rüzgâr almayan bir yere konumlandırılmalıdır. Eğer bitki balkonda ya da dışarıdaysa ve sıcaklık 15 derecenin altına indiyse, bitki iç mekâna alınmalıdır. Aksi halde soğuk havalarda donmadan dolayı bitki çürüyebilir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise bitkinin sulamasıdır. Kışın toprağı kurudukça, yazın ise haftada iki kez sulanması gerekmektedir. Aşırı sulama bitkinin köklerinin çürümesine neden olur. Para ağacı bakımında saksı seçimi oldukça önemlidir. Saksı derin olmalıdır. Ayrıca para ağacı bitkisi, köklerinin sıkışmasını sevdiği için çok büyük bir saksı tercih etmek köklerinin çürümesine ve gelişiminin yavaşlamasına neden olacaktır. Bitkinin bir diğer gereksinimi olan toprak seçimini yaparken özgün olabilirsiniz. Ancak iki senede bir toprak değişimi yapmanız gerekmektedir. Tüm bitkiler gibi para ağacı da besine ihtiyaç duyar. Ona ayda bir bitki besini takviyesi yaparak, sağlıklı gelişimine katkı sunabilirsiniz.

PARA AĞACI BİTKİSİNİN İLGİNÇ HİKÂYESİ

Adını efsanevi bir hikâyeden alan para ağacı, birçok ülkede aynı isimle anılıyor. Hikâyeye göre bir çiftçi ekonomik zorluklar çekerken bir yandan da varlıklı olmak için her gün dua ediyor. Yaşamı zorluklarla ve çalışarak geçen çiftçi bir gün tarlasına gittiğinde para ağacı ile karşılaşıyor. Dualarının kabul oluşunun işareti diye düşünüp, bitkiyi evine götürüyor. Kolay bakımı sayesinde bitkiyi çoğaltarak satıyor. Talep arttıkça daha çok kazanmaya başlayan çiftçi, bitkiye para ağacı ismini veriyor.

Pachira, bu mistik hikâyeden yola çıkarak günümüze ‘para ağacı’, ‘şans ağacı’, ‘bereket ağacı’ gibi farklı isimlerle gelmiştir. Uğurlu bir bitki olduğuna inanılır. Bulunduğu mekâna mutluluk, bolluk ve yaşam enerjisi katacağı düşünülür. İnanışa göre ortamdaki atmosferin pozitif olması ve yüksek enerji ile dolmasını sağlar.

PACHİRA, PARA AĞACI NASIL ÇOĞALTILIR?

Kolay bakımı ve ihtişamlı görüntüsüyle en gözde iç mekân bitkilerinden biri olduğu için, onu çoğaltmak istemek de gayet olası bir durum. Bu ağacı çoğaltmanın en kolay yolu, kesilen dal yöntemi! Pachira çoğaltmak için en ideal zaman olan yaz ayları geldiğinde, bitkinizden 10 cm civarında bir dal keserek su dolu bir vazoya yerleştirebilirsiniz. Bitki köklendikten sonra dalı dikkatli bir biçimde toprağa ekmelisiniz.

PARA AĞACI HASTALIKLARI NELERDİR?

Dayanıklı bir bitki türü olsa da, bazı olumsuz durumlarla karşılaşmak mümkündür. Bunların başında küf ve çürüme, sararan, lekeli yapraklar, böceklenme gibi durumlar gelir. Peki bu durumlarda ne yapmalıyız ya da nasıl önlem almalıyız sorusunun cevabını gelin birlikte inceleyelim. Yapraklardaki lekeler, bitkinin potasyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu durumun önüne geçmek ya da önlem almak için az sulama yapılmalı ve sıvı gübre kullanılmalıdır. Hastalıklı yapraklar kesilmelidir. Yaprakların sararma durumunda ise bitkinin nem oranını kontrol etmeli ya da gübre türünüzü değiştirmelisiniz. Çürüme küf de para ağacı bitkisinin karşılaştığı sorunlar arasında. Bu durumda da sulama miktarını azaltmalı, bitkinin çürüyen köklerini kesmelisiniz. Ayrıca taze toprak ile saksı değişimi yapılması gerekmektedir. Bitkinin böceklenmesi durumunda da, böceklenmenin tüm bitkiye yayılmaması için vakit kaybetmeden müdahale edilmesi gerekmektedir. Eğer böceklenme bitkinin tamamına yayıldıysa size en yakın zirai ilaç satan yere giderek bitkinize uygulama yaptırabilirsiniz.

Siz de bahcemarket.com’la bu yüksek enerjili şans bitkisi para ağacına sahip olabilirsiniz. Bahcemarket.com’un birbirinden güzel ve formlu bitkileri, yeni gelen ürünleri ve kampanyalarımız için bizi takip edin!

Bahçeye ve bitkiye dair her şey için adresiniz bahcemarket.com!

Etiketler: para-ağacı
Mayıs 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.