Kalp Kalbe Karşı Bitkisi Bakımı Nasıl Olmalı?

Kalp Kalbe Karşı Bitkisi Bakımı

Ana yurdu Güney Afrika Cumhuriyeti olan kalp kalbe karşı çiçeğinin botanik literatüründeki bilimsel ismi Ceropegia Woodi şeklinde biliniyor. Ana vatanı dışında Esvatini Krallığı (eski ismi ile Svaziland) ve Zimbabve Cumhuriyeti sık biçimde yayılış gösteren kalp kalbe karşı çiçeği, ideal bakım uygulamaları gerçekleştirildiğinde dört metreye kadar boylanabiliyor. Halk arasında Hoya kalbi ve kalp zinciri namıyla da anılan kalp kalbe karşı çiçeği bakımının diğer çiçekli bitki türlerine nazaran daha kolay olması sebebiyle, ilk kez bitki yetiştirecek olan bitki severler için iyi bir seçim olarak gösteriliyor. Bu şirin çiçeği evlerinde ya da işyerlerinde konuk etmek isteyen doğa aşıklarının, onlara yönelik olarak hazırladığımız temel bakım rehberindeki bilgileri öğrenmeleri ve uygulamaları, uzun ömürlü ve sağlıklı bitkilere sahip olmalarına imkân veriyor.

Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Toprağı Nasıl Olmalı?

Kalp Kalbe Karşı Bitkisi Bakımı Nasıl Olmalı?Hava ve su sirkülasyonuna müsaade eden, hafif yapılı topraklara dikilmekten hoşlanan kalp kalbe karşı çiçeğinin, asidik değeri biraz yüksek olan toprak tiplerinde daha verimli olduğu gözlemleniyor. Kök kısımlarından başlamak üzere, çürümesinin engellenmesi adına, yetiştirme toprağının doğru biçimde drene edilmesi gereken kalp kalbe karşı çiçeğinin saksı toprağındaki nem dengesini sağlamanız önemli bir detay. Bu nedenle alt kısımlarında ihtiyaç fazlası sulama suyunu boşaltmaya yarayan drenaj delikleri barındıran modern saksılar kullanılması daha yararlı olacaktır. Kimi bahçıvanların kalp kalbe karşı çiçeğinin toprağını süzek hale getirmek amacıyla vermikülit, cocopeat, pertlit, pomza taşı, çakıl taşı gibi malzemelerden yaralandığı bilinirken, bazı doğa aşıklarının bu çiçeği büyütme sürecinde https://www.bahcemarket.com/ web sitemizden de kolayca temin edebileceği hazır orkide toprağı veya hazır kaktüs topraklarından faydalandığı kaydediliyor.

Kalp Kalbe Karşı Bitkisi Nasıl Sulanmalı?

Susuzluk durumuna karşı direnci çok yüksek olan kalp kalbe karşı çiçeği, sulamadan önce saksı toprağının tamamen kuruduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu çiçeğin toprağını, her sulama işleminden önce ellerinizle kuruluğunu kontrol etmeniz, bu güzel bitkinin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Talep ettiği su miktarı mevsimsel olarak farklılık gösteren kalp kalbe karşı çiçeğini, sıcak yaz günlerinde bol su ile sık sık sulamanız tavsiye edilirken, soğuk geçen kış günlerinde çiçeği kurutmayacak kadar sulamanız yeterli oluyor. Sulama suyunun sıcaklığı hususunda hassasiyeti bulunan kalp kalbe karşı çiçeğini, stres yaşamaması için oda sıcaklığında su ile sulamanız gerekiyor.

Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Maksimum gelişim seviyesine erişebilmesi için filtrelenmiş formdaki dolaylı güneş ışığından bolca faydalanabileceği noktalara konumlandırılması gerekiyor. Evlerinizin veya işyerlerinizin yarı gölgelik alanlarına yerleştirmeniz iyi bir tercih oluyor. Gövdesine doğrudan gelen kavurucu nitelikteki güneş ışıklarına karşı direnç göstermekte zorlanan kalp kalbe karşı bitkisi, bu tip bir durum ile baş başa kaldığında kuruma tehlikesi yaşıyor. Kalp kalbe karşı çiçeğinin sağlıklı bir büyüme dönemi geçirmesi için teras ve balkonların köşe kısımlarına ya da pencere pervazlarına konulması, doğru bir uygulama olarak gösteriliyor.

Kalp Kalbe Karşı Bitkisi İçin Bitki Besini Nasıl Kullanılmalı?

Tam randımanlı bir gelişim süreci geçirmesi adına düzenli olarak dışarıdan ekstra bitki besini takviye edilmesi gereken kalp kalbe karşı çiçeğini gübrelemek adına en ideal tarih, bitkinin büyümeyi sürdürdüğü ilkbahar ayları oluyor. Haddinden fazla gübre ile buluşturulduğu takdirde bünyesinde büyük hasar oluşan kalp kalbe karşı çiçeğini bilhassa kış mevsiminde beslememeniz gerekiyor. Bahçıvanların kalp kalbe karşı çiçeğini gıda ile takviye ederken, çoğunlukla yavaş salınımlı sıvı bitki besinleri tercih ettikleri gözlemleniyor. Sıvı bitki besinini sulama suyu ile karıştırdıktan sonra buz haline getirip bu formda bitkinin toprağına bırakarak, gübrenin daha yavaş salınım yapmasına yönelik profesyonel uygulamalar gerçekleştiren yetiştiriciler olduğu da biliniyor.

Etiketler: Kalp Kalbe Karşı Bloğu
Haziran 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.