En Sık Kullanılan Bahçe El Aletleri

En Sık Kullanılan Bahçe El Aletlleri

Gerek sulama işlerinde, gerek budama işlerinde veya toprak ile uğraşırken bahçe el aletleri kullanmak sizi önemli bir yükten kurtaracaktır.

Bahçe El Aletleri Nasıl Seçilir?

Bahçe el aletlerinin yapıldığı malzeme son derece önemlidir ve satın almadan önce hangi malzemeden yapıldığına dikkat edin. Bizim tavsiyemiz çelik malzemenin daha uzun bir kullanım ömrü sunduğu ve daha dayanıklı olduğu için onu tercih etmeniz yönünde olacaktır.

Kullanım kolaylığı bir diğer dikkat etmeniz gereken noktadır. El aletlerinin çok ağır olması çalışmanızı zorlaştırırken çok ince olması ise dayanıklılığını düşürecektir. Yapabiliyorsanız el aletlerini almadan önce elinizde nasıl durduğunu deneyin.

Çok fazla parçadan oluşan el aletlerinde daha fazla sorun çıkabilmektedir. Bu nedenle tercihinizi daha az parçadan oluşanlardan yana yapmanızı öneririz. Aynı zamanda el aletlerinin uç kısmının kolay değiştirilebilir olması oldukça önemlidir. Bu önerilerimizi dikkate alarak bahçe malzemeleri seçebilirsiniz.

Makas ve makas benzeri ürünlerde ise yaylarını veya menteşelerini kontrol edin. Sürtünme veya direnç varsa kullanmanız zorlaşacağı için daha kolay kullanım sunan modelleri tercih edebilirsiniz.

En Sık Kullanılan Bahçe El Aletleri

Su Hortumu

Bildiğiniz gibi bahçe ile uğraşıyorsanız bitkilerinizi sulamanız gerekir ve bu iş için su hortumu kullanmak size çok fayda sağlayacaktır. Birçok bahçe sahibinin bitkilerini sulamak için kullandığı bir su hortumu vardır elbette. Aslında su hortumu seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik uzunluğu olmalıdır. Hangi uzunlukta bir su hortumuna ihtiyacınız olacağını düşünün. Dikkat etmeniz gereken nokta ise su hortumunuz uzadıkça içinden geçen suyun basıncının aynı oranda azalacağıdır. Gereğinden uzun bir su hortumu almak içinden akacak olan suyun basıncını azaltacağı için istediğiniz sulamayı size sunamayabilir.

Budama Makası

Bahçelerde en çok kullanılan bahçe malzemelerinde ikinci sırayı budama makasları alır. Onunla fazla uzayan çalılarınızı budayabilirsiniz. Aynı zamanda çalılarınıza şekil vermek amacıyla da kullanabilirsiniz. Bitkilerinizi düzenli bir şekilde budamak onların daha sağlıklı olmasını ve bahçenizin daha güzel görünmesini sağlar. Farklı ölçülerde birçok budama makası çeşidi bulunmaktadır ve size en uygun budama makaslarını sitemizde bulabilirsiniz.

Kürek

Bahçelerde sıklıkla kullanılan bir diğer el aleti ise kürektir. Hele ağaç, fidan veya bitki dikiyorsanız ve toprakla ilgileniyorsanız kürek bu işlerde en iyi dostunuz gibidir. Toprağı kazma işini ve kazdığınız çukurları doldurma işini büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bahçenizde bulunan yabani otları uzaklaştırma işinde kullanabilirsiniz. Kürek seçerken paslanmaz çelikten olmasına dikkat ederseniz daha doğru bir seçim yapmış olursunuz. Aynı şekilde rahat bir tutuşa sahip olmasına, elinize tam oturmasına dikkat ederseniz daha doğru bir seçim yapmış olursunuz.

Tırmık

Bildiğiniz gibi sonbaharda bitkiler yapraklarını dökmeye başlar ve bu bahçenizde birçok kuru yaprak birikmesine neden olur. Tırmık ise kuru yaprakları bahçenizden uzaklaştırmada kullanabileceğiniz bir el aracıdır. Tırmığın çeşitli boyutlarda ve şekillerde birçok çeşidi bulunmaktadır. Bahçenizin yapısına uygun bir tırmıkla bahçenizi temiz tutabilir, kuru yaprakları temizleyebilir veya bahçenizdeki çöplerden kurtulabilirsiniz.

Çatallı Çapa

Bahçe işleriyle uğraşırken toprağı havalandırmak istediğiniz zaman bahçe çatallı çapa yardımınıza koşacaktır. Çatallı yapısı sayesinde toprağın içine hızlı bir şekilde girer ve toprağı havalandırmanızı kolaylaştırır. Sert toprağı havalandırmak, toprağı tesviye etmek veya çimlerinizi havalandırmada kullanabilirsiniz. Aynı zamanda gübre yığınları ile çalışırken size büyük kolaylık sağlayacak ve bahçe küreğiyle birlikte size çok yardımcı olacaktır.

Bahçeli bir evde yaşıyorsanız yukarıda saydığımız el aletlerini kullanmak bahçe işlerinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Bahçeniz için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye; en güzel bitkilere, saksılara, bahçe malzemelerine, bitki besinlerine, tohumlara ve topraklara bahcemarket.com adresinden ulaşabilir ve bir tıkla sipariş vermenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Etiketler: Bahçe El Aletleri
Ekim 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.