Çiçeklerin Ömrünü Nasıl Uzatabilirim?

Çiçeklerin Ömrünü Nasıl Uzatabilirim?

Çiçekler Nasıl Solmaz:

Vazonun içine küçük bir miktar (1 çay bardağı) kadar su dökerek çiçeklerin ihtiyacı olan minerallerini almasını sağlayarak onun ömrünü uzatabilirsiniz.

Çiçekleriniz için konum seçerken rüzgar almayan yerleri tercih etmeniz gerekmektedir. Özellikle rüzgar akışında veya cereyanda kalan çiçekler güçlerini kaybeder ve daha hızlı ölür.

Eğer bazı çiçekleriniz ölmüş ise onu en kısa zamanda çıkartmanız gerekmektedir. Ölen çiçeklerin salgıladığı bazı maddeler diğer çiçeklere zarar verebilmektedir.

Çiçekleri ne canlandırır diye merak ediyorsanız katı veya sıvı besin kullanın. Toz veya sıvı besin çiçeğiniz ihtiyacı olan her şeyi içerdiği için çiçeklerinizin daha uzun süre hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre toz besin kullanımı çiçeklerinizin çok daha uzun bir süre hayatta kalmasını sağlamaktadır.

Çiçek buketlerini vazoya koymadan önce alt kısımdaki yaprakları kesin. Bu sayede besinin çiçeklere daha fazla ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Vazoya yerleştirmeden önce sap kısmından çapraz biçimde kesin.

Vazonuzu ağzına kadar su ile doldurmayın. Bunun yerine daha küçük bir miktar su kullanarak çiçeklerinizin daha sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz. Bunun nedeni fazla su koyduğunuz zaman çiçek saplarında yumulama görülür ve yumuşayan saplar içerisine daha az miktarda su çeker.

Çiçek buketinizi doğrudan güneş ışığından uzakta olacak bir yere koyun.

Kesme Çiçeklerin Ömrü Ne Kadardır?

Çiçek buketleri ortalama olarak 7 ile 12 gün arasında canlılığını koruyabilmektedir. Eğer onlara bakım yaparsanız canlı kalma sürelerini uzatabilirsiniz.

Vazodaki Çiçeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Çiçekler vazoya koyulmadan önce bütün dallarını budamanız gerekmektedir. Vazoyu temiz bir şekilde kullanın ve içindeki suyu 3 günde bir değiştirin ve kesinlikle musluk suyu kullanmayın. Musluk suyu çiçeklerininiz ömrünü önemli ölçüde kısaltacaktır.

Çiçek Buketi Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek buketinizi aldıktan sonra ilk yapmanız gereken şey onu bir vazoya yerleştirmektir. Ayrıca vazodaki suya bir miktar şeker ekleyerek çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Sararan yaprakları düzenli olarak kesmeniz gerekmektedir. Bu kolay adımları izleyerek çiçeklerini çok daha uzun bir süre boyunca korumuş olursunuz.

Bahçeye ve bitkiye dair aradığınız her şey bahcemarket.com adresimizde sizleri bekliyor.

Etiketler: Çiçek Bakımı, Bitki Bakımı
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.