Barış ( Spatifilyum ) Yelken Çiçeği Bakımı Ve Yetiştirmenin Püf Noktaları

Barış ( Spatifilyum ) Yelken Çiçeği Bakımı Ve Yetiştirmenin Püf Noktaları

Dünya üzerindeki en popüler iç mekân salon bitkilerinden birisi olarak bilinen barış çiçeği taksonomi bilimi bakımından kendisi gibi bitki severler tarafından çokça tercih edilen antoryum ve devetabanı gibi bitki türleri ile yakın akraba konumunda bulunuyor. Özünde tropikal bir bitki türü olan barış çiçeği Amerika ana karasının tamamında Asya kıtasının ise tropikal iklim kuşağında yer alan bölgelerinde doğal biçimde yetişiyor. Halk arasında yelken çiçeği veyahut barış zambağı ismiyle de anılan barış çiçeği bitkisinin botanik literatüründeki bilimsel adı ise Spathiphyllum. Evrensel düzeyde tanınır hale gelmesi 1824 yılında gerçekleşen barış çiçeği bitkisini Kolombiya Cumhuriyeti topraklarında keşfeden ve Avrupa’ya taşıyan kişi Alman bitki koleksiyoncusu Gustav Wallis oluyor. Estetik görünümü sebebiyle evlerini ve işyerlerini güzelleştirmek isteyen doğa aşıkları tarafından sıkça büyütülen barış çiçeği bitkisini bizzat yetiştirmek isteyen amatör bahçıvanların kendilerine yönelik olarak hazırladığımız temel bitki bakım kılavuzunda yer alan bilgileri öğrenmeleri ve uygulamaları uzun vadede başarılı sonuçlar elde etmelerini sağlıyor.

Barış Çiçeği ( Spatifilyum ) Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Barış Çiçeği Bakımı, Yelken Çiçeği Bakımı, Spatifilyum Çiçeği Bakımı,Organik madde bakımından zengin, besleyici topraklara dikildiği zaman kendisini rahat hisseden barış çiçeğini verimli bir şekilde büyütmek adına yetiştirme toprağını çok iyi şekilde drene etmeniz gerekiyor. Sürekli ıslak ve çamur kıvamındaki topraklarda vakit geçirdiği takdirde kök kısımlarından başlamak üzere çürüme tehlikesiyle baş başa kalan barış çiçeğini bu tip rahatsız edici durumlarla karşı karşıya getirmemek adına alt kısımlarında ihtiyaç fazlası sulama suyunun çıkışına olanak sağlayan drenaj delikleri barındıran modern saksılar kullanmanız faydalı oluyor. Kimi yetiştiricilerin barış çiçeği saksısındaki toprağı daha süzek hale getirmek adına perlit, cocopeat, vermikülit, pomza taşı ve çakıl taşı gibi malzemelerden yararlandıkları görülüyor. Evlerinde veya işyerlerinde bitki yetiştiren doğa aşıkları ihtiyaç duydukları kaliteli hazır toprak karışımlarına ve drenaj malzemelerine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Spatifilyum Çiçeği Güneş Işığını Sever Mı

Maksimum gelişim seviyesine erişebilmesi adına filtrelenmiş formdaki güneş ışığıyla bolca beslenmesi tavsiye edilen Spatifilyum çiçeğini gün boyunca yeterince güneş ışığına ulaşabileceği yarı gölgelik alanlara konumlandırmanız ideal bir uygulama olarak gösteriliyor. Vücuduna doğrudan nüfuz eden kavurucu nitelikteki öğle güneşine karşı direnmekte zorluk çeken spatifilyum çiçeği bitkisi severler çoğunlukla terasların ya da balkonların köşe kısımlarına ya da pencere pervazlarına yerleştiriyor.

Yelken Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Talep ettiği su miktarı ve sulama sıklığı mevsimlere göre farklılık arz eden yelken çiçeği bitkisini sıcak geçen yaz aylarında bol su ile sık sık sulamanız tavsiye edilirken, soğuk kış günlerinde toprağını tamamen kurutmayacak kadar su ile buluşturmanız yeterli oluyor. Sulama suyunun ısısı ve asidik değeri ile ilgili de çeşitli hassasiyetleri bulunan yelken çiçeği bitkisini sulama işlemine tabi tutacağınız suyun oda sıcaklığında ve yumuşak olarak tabir edilen pH seviyesinde olması bitkinin strese girmemesi için büyük önem taşıyor.

Barış Çiçeği Nasıl Gübrelenmelidir?

Kesintisiz bir gelişim süreci yaşaması adına dışarıdan ekstra gıda ile takviye edilmesi gereken barış çiçeğini gübrelerken bitki severlerin genellikle azot bazlı sıvı bitki besini tercih ettikleri biliniyor. Özellikle büyüme dönemi olan ilkbahar mevsiminde on beş günde bir gübre ile buluşturulması tavsiye edilen barış çiçeği yeterli miktarda besinle buluşturulmadığı durumlarda maalesef verimliliğini yitiriyor. Kış mevsiminde gelişimi yavaşlayan yelken çiçeği bitkisini özel olarak beslenmeye ihtiyaç duymuyor.

Etiketler: Barış Çiçeği Bakımı, Yelken Çiçeği Bakımı, Spatifilyum Çiçeği Bakımı,
Ekim 01, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.