Bahçe Çiçeklerini Sulamak İçin Tavsiyeler

Bahçe Çiçeklerini Sulamak İçin Tavsiyeler

Bitkilerinizi fazla sulamak onların köklerinin çürümesine sebep olabilirken az sulama ise bitkilerinizin kurumasına neden olabilir. Bunu doğru yaprak bitkilerinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.  Gelin doğru bir biçimde bahçenizi sulamak için vereceğimiz ipuçlarını inceleyin.

Bitki Bahçenizi Sulamak İçin İp Uçları?

Çiçekleri Ne Sıklıkla Sulamanız Gerekir?

Bahçe ile uğraşanlar çiçekleri suyun ne kadar önemli olduğunu bilir. Fazla suyun ya da eksikliğinin bitkilerinize zarar verebileceğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca sulama sıklığını bitki türüne göre belirlemeniz gerekir. Bitkilerin su ihtiyacı diğerlerinden farklı olabilir buna da dikkat etmeniz gerekir. Bitkiler eğer toprakları kuruysa ihtiyacı olan besinleri topraktan alamazlar ve bitkiler güçsüzleşmeye başlar. Size tavsiyemiz her bitki için ayrı bir plan yapmanız ve yaptığınız plana bağlı kalmanız olacaktır.

Toprağın Nemini Ayarlayın

Toprağın nemli kalması bitkiler için önemlidir. Bu noktada yapmanız gereken ilk şey toprak tipini ve toprağın su tutma özelliğini öğrenmektir. Bazı topraklar suyu daha fazla tutarken bazı toprak çeşitlerinde su tutma özelliği daha düşüktür. Toprak tipinizi öğrendikten sonra sulama planınızı ayarlayabilirsiniz.

Çiçek Bahçesi Ne Zaman Sulanır?

Toprak sulama zamanını aylarken size tavsiyemiz akşam güneş battıktan sonra veya sabah erken saatlerde yapmanız yönünde olacaktır.

Yaprakları Sulamak Bitkinize Zarar Verebilir

Suyu bitkinin köklerine yakın bölgelere vermeniz önemlidir. Eğer yapraklar ıslanırsa bitkilerde hastalık oluşumu görülebilir. Sulama biçimini kontrol etmenizi ve düzenlemenizi öneririz.

Sulamayı Bitki Köklerine Yapın

Suyu müümkün olduğu kadar bitkinin köklerine verin. Bitkiler ihtiyacı olan besinleri kökleri vasıtasıyla alırlar. Köklerinin yakındaki toprağı sulayarak bitkinizin daha fazla besin almasını sağlayabilirsiniz.

Bitkinizin Her Tarafını Eşit Bir Şekilde Sulayın

Sadece bitkinizin bir tarafını suluyorsanız bunu yapmayın ve bitkinizin etrafını eşit miktarda sulayın. Eğer sadece bir tarafı sularsanız bitkinizin bir tarafı gelişirken diğer tarafı aynı oranda gelişmeyecektir. Sulamayı dairesel hareketlerle yapın.

Sulama Yapmadan Önce Bitki Toprağını Kontrol Edin

Bitkilerinizi ne zaman sulayacağınızdan emin değilseniz bitki toprağının kuruluğunu kontrol edin ve toprak kurumaya yaklaştıysa sulamayı yapın.

Sulama Sisteminizi Oluşturun

Su verme zamanını, hangi bitkiye ne kadar su vereceğinizi planlayın ve yapabiliyorsanız bahçenize bir sulama sistemi kurun. Bu sayede kuracağınız sulama sistemi bitkilerinizi sizi fazla uğraştırmadan sulayacaktır.

Bitkilerinizin Su İhtiyacını Anlayın

Bitkilerinizin su ihtiyacını anlamak için yapraklarının duruşuna veya rengine bakabilirsiniz. Yaprakları eğilmeye veya boynu bükülmeye başladıysa eğer bu suya ihtiyaçları olduğunu gösterir. Diğer işaretler ise bitkinizin gelişimi yavaşlıyorsa veya yaprak renginde değişimler oluyorsa fazla zaman kaybetmeden bitkilerinizi sulamanızı tavsiye ederiz.

Bitkilerinizi doğru bir biçimde sulamanız bahçenizin çok daha güzelleştirecektir. Bahçeniz için birbirinden güzel bitkiler, onların bakımı için ihtiyaç duyacağınız tüm bahçe malzemeleri ve diğer her şey için bahcemarket.com.

Etiketler: bitki-tohumu
Ekim 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.