Areka Palmiyesinin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Areka Palmiyesi

Areka Palmiyesi Bakımı Nasıl Yapılır?

Areka palmiyesinin yeni popülerleşen bir bitki olması ve onun hakkındaki bilginin eksik olması areka palmiyesi bakımı ile alakalı birçok soru işareti oluşturdu. Eğer sizde areka palmiyesi bakımı ile alakalı merak ettiğiniz konularsa bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

1) Areka Palmiyesi İçin Doğru Toprak Seçimi: Toprak seçimi areka palmiyesi için oldukça önemli bir konudur. Torf bakımından zengin ve bol mineralli bir toprak seçimi areka palmiyesi için doğru bir tercih olacaktır.

2) Areka Palmiyesi Nasıl Sulanır? Areka palmiyesi sulama konusunda oldukça hassas olan bir bitkidir. Eğer bitkiniz palmiyenizi çok fazla sularsanız çürümeye başlayacak, susuz bırakırsanız ise kuruyacaktır. Bu nedenle palmiyeniz için en doğru su miktarını ayarlamanız gerekmektedir.  Bitkinin toprağını sürekli olarak nemli olması gerekmektedir. Eğer toprak kuruysa sulama yapma zamanınız gelmiş demektir. Palmiyesini düzenli aralıklarla ve aynı saatler içinde sulamanız gerekmektedir.

3) İdeal Sıcaklık Nasıl Olmalıdır? Tropikal bir biti olan areka palmiyesi sıcağı sevmektedir bu yüzden bol güneş alan bir yerde bulunması gerekmektedir. Belirli aralıklarla areka palmiyesinin konumunu değiştirmeli ve farklı taraflarının da güneş ışığı almasını sağlamanız gerekir. Havalar soğuduğu zaman ise bitkinizi eviniz sıcak bölümlerinde bulunması gereklidir.

4) Saksı Değişimi Nasıl Yapılmalıdır? Orta büyüklükteki areka palmiyesi saksılar areka için doğru tercih olacaktır. Aynı zamanda areka palmiyeniz büyüdükçe daha büyük saksılara geçmeniz gerekmektedir. Saksı değiştirme süresinin ortalama olarak iki yılda bir yapılması doğru olacaktır. Elbette bitkinizin büyüme hızına bağlı olarak saksı değiştirme zamanınızın geldiğini anlayabilirsiniz.

Areka Palmiyesi Özellikleri Nelerdir?

6 metreye kadar uzayabilen bu bitkilerin en büyük özelliği boyutudur. Doğru koşullarda yetiştirilirse oldukça fazla büyüyecektir.

Sadece boy olarak uzamaz aynı zamanda yaprakları da büyümektedir.

Haziran – Ağustos ayları arasında palmiye sarı çiçekler açar ve çiçeklenir.

Çoğaltmak için kökünden verdiği fidanları kullanabilirsiniz.

Kendi boyutundan daha büyük bir alan ayırmanız gerekmektedir.

Hava temizleme özelliği oldukça yüksek olan bir bitkidir.

Tam bir hava temizleyici özelliğine sahiptir.

Areka Palmiyesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Palmiyemin Yaprak Uçları Kurumaya Başladı Ne Yapmam Gerekir?

Eğer yaprak uçları kurumaya başladıysa bu onun nem eksikliğinin bir göstergesidir. Gün aşırı bir şekilde yapraklarına sprey yardımı ile su sıkarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Areka Palmiyemin Yaprakları Sararıyor Ne Yapmam Gerekir?

Eğer bitkinizin yaprakları sararmaya başladıysa bu fazla sulama yaptığınızın bir işaretidir. Daha az su vermeyi denediğiniz zaman bitkinizin normale döndüğünü göreceksiniz.

Areka İçin Hangi Vitamini / Bitki Besinini Kullanmalıyım?

Bizim de satışını yaptığımız Genta markalı yeşil yapraklı bitki besini areka palmiyesi için doğru bir seçenek olacaktır.

Areka palmiyesi için Genta markasının yeşil yapraklı bitki besinini öneriyoruz.

Areka Palmiyesi Dayanıklı Bir Bitki Midir?

Dayanıklı olması için ilk ve en önemli kural doğru bakım yapmanızdır. Eğer doğru bakım yaparsanız uzun yıllar boyunca sizinle olacaktır.

1 Yılda Ne Kadar Büyümektedir?

Areka palmiyesi 1 yılda ortalama olarak 15 ile 30 santimetre arasında büyümektedir. Büyüme hızı ise tamamen sizin bakımınızla alakalıdır. Eğer daha fazla büyümesini istiyorsanız bakımına önem vermeniz gerekmektedir.

Evinize bambaşka bir hava katacak, evinizin atmosferini değiştirecek areka palmiyesi ile ilgileniyorsanız doğru adrestesiniz. Birçok bitki, saksı, toprak veya bitki besinleri bahcemarket.com adresinde yer almaktadır. Sizde güvenli bir şekilde bitkinizi alabilir ve bakımı için ihtiyaç duyacağınız her şeyi bu adreste bulabilirsiniz.

Etiketler: Areka Palmiyesi
Temmuz 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.