Dört Mevsim Bahçe Çiçekleri

Bahçe Çiçekleri, Dört Mevsim Bahçe Çiçekleri

Güzel bir bahçeye sahip olmak isteyen amatör bahçıvanların en sık rastladıkları problemlerden birisi senenin belli dönemlerinde bahçe çiçeklerinin yaprak dökmesi ve bahçelerinin estetik görünümünün bir süreliğine de olsa kaybolması olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu noktada doğa aşıklarının yardımına her dem formunu muhafaza eden, dayanıklı ve şirin görünümlü bahçe çiçekleri koşuyor. Mevsimler arası geçişlerden etkilenmeyen, zor yaşam koşullarına karşı dirençli bu bahçe çiçekleri özellikle bitki yetiştiriciliğine yeni yeni heveslenen çiçekseverlerin işlerini kolaylaştırıyor.

Bakımın Önemi!

Dünya üzerindeki en güçlü bitki türü dahi kendisine doğru bakım şartları temin edilmediği takdirde uzun ömürlü ve sağlıklı bir hayat sürdürmekte zorlanıyor. Bu açıdan bakıldığında bahçelerinizde konuk edeceğiniz çiçekleri büyüme sürecinde belli bir rutini takip ederek, düzenli bir şekilde bakım uygulamalarına tabi tutmanız uzun vadede sıhhatli ve gür yapılı bahçe çiçeklerine sahip olmanız adına büyük önem arz ediyor.

Lavanta

Dört Mevsim Bahçe Çiçekleri - LavantaBulunduğu ortama yaydığı çekici kokusuyla ve yaz mevsiminde arıların uğrak noktası haline gelen sevimli mor çiçekleri ile bahçe çiçekleri arasında popüler bir konumda bulunan lavanta çiçeği gün boyu filtrelenmiş formdaki güneş ışığına ulaşabileceği yarı gölgelik bir noktaya yerleştirildiği takdirde yıl boyunca canlılığını koruyor. Hava ve su sirkülasyonuna izin veren geçirgen yapılı topraklarda verimi artan lavanta çiçeği bilhassa soğuk iklim kuşaklarına karşı olan dayanıklılığıyla biliniyor.

Şebboy

Beyaz, pembe ve mor renkteki taç yapraklarıyla bahçelerde renk cümbüşü yaşatan şebboy çiçeği sahip olduğu etkileyici koku sayesinde çiçekçiler tarafından aynı zamanda kesme çiçek olarak da değerlendiriliyor. Tam teşekküllü bir gelişim dönemi geçirmesi adına besleyici niteliği yüksek, torflu topraklarla buluşturulması gereken Şebboy çiçeğini hafif gölgelik bir noktaya konumlandırmanız bitkinin randımanını artırmak adına ideal bir seçim olarak gösteriliyor.

Kalanchoe

Kış mevsiminde çiçek açmasıyla birçok çiçekli bitki türünden ayrışan Kalanchoe çiçeği sarı, turuncu, pembe ve kırmızı renkteki çiçekleriyle bitki severlere bir nevi kış bahçelerinde baharı yaşatıyor. Özünde bir Sukulent türü olan Kalanchoe çiçeği ihtiyaç duyduğu su miktarının az olmasından ötürü çeşitli nedenlerle sık sulama yapılamayan bahçelerde çokça tercih ediliyor.

Çuha Çiçeği

Bordo, sarı, lacivert, beyaz, mor ve turuncu renkteki şirin çiçekleriyle bahçeleri süsleyen Çuha çiçeği çiçeklerinin şekli sebebiyle sıkça menekşelerle karıştırılıyor. Renk skalasının geniş olması ve çok hızlı biçimde çoğalıp, yayılmasıyla doğa aşıklarının dış mekân peyzajında bir kurtarıcı gibi sarıldığı Çuha çiçeğini yetiştirirken dikkat etmeniz gereken en ehemmiyetli husus onu kavurucu güneşten uzak tutmak oluyor. Vücuduna doğrudan nüfuz eden öğle güneşine karşı koymakta zorlanan Çuha çiçeği bu tip bir durumla muhatap olduğunda maalesef kuruma riski taşıyor.

Sardunya

Dört Mevsim Bahçe Çiçekleri - SardunyaKadifemsi dokusu ve birbirinden farklı renkteki çiçekleriyle bahçe çiçekleri arasında hatırı sayılır bir noktada bulunan sardunya çiçekleri özellikle farklı renkteki çiçeklere sahip türlerinin küme halinde ekildiği peyzaj kompozisyonlarıyla karşımıza çıkıyor. Maksimum seviyede çiçek açabilmesi için dışarıdan ekstra besin ile takviye edilmesi, sardunya çiçekleri için gerekmektedir.

Japon Gülü

Diğer gül türleri gibi katmerli bir yapısı olmayan Japon Gülü dört mevsim yaprak dökmeden yaşamını idame ettirebiliyor. Talep ettiği bakım koşulları kendisine sağlandığı takdirde 3 metreye kadar boylanabilen Japon Gülü her ne kadar gül ismiyle anılsa da taksonomi bilimi bakımından bir çalı türü olarak tanımlanıyor.

Etiketler: Bahçe Çiçekleri, Dört Mevsim Bahçe Çiçekleri
Temmuz 06, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Siteyi ziyaretiniz sırasında paylaşacağınız kişisel verileriniz, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmektedir. Daha fazla bilgi için Çerez Bildirimimizi okuyabilirsiniz.